Delta i vårt online-seminarium den 30 mars

2 minuters läsning

Du är inbjuden att delta i det första online-seminariet som arrangeras av Svenska Spelforskarrådet på torsdag den 30 mars. Temat för seminariet är att diskutera svensk spelforskning, särskilt hur akademin och industrin kan samarbeta för ömsesidig nytta. Vi har bjudit in tre gästtalare:

  • Henrik Engström (Professor i informatik vid Högskolan i Skövde) som kommer att presentera sin bok ”Game Development Research in 2020.”
  • Konrad Tollmar (Forskningschef – Electronic Arts) som kommer att tala om aktuell forskning på EA.
  • Philip Bennefall (Mjukvaruutvecklare på Blastbay Studios) som kommer att dela med sig av sina erfarenheter från industri/akademiska forskningsprojekt, som till exempel PowerUp-projektet.

Efter presentationerna kommer det att vara en öppen diskussion om läget för svensk spel forskning. Vilka är framtida trender och möjligheter? Vilken typ av samarbete och gemensam forskning ska vi sträva efter? Vilka är möjligheterna och utmaningarna för samarbete mellan industri och akademi? En framåtblickande diskussion om hur man kan stärka svensk spel forskning i en bred bemärkelse.

Datum och tid: Torsdag den 30 mars, 14.00-16.00.

Seminariet är på engelska och är kostnadsfritt.

Zoom-länk: https://his-se.zoom.us/j/66606244138?pwd=a1pTTDFIaytHazVDcHh4ZFl3Y2kwUT09

För att SSFR ska kunna bedöma intresse för deltagande, vänligen fyll i följande formulär för att meddela oss att du kommer:

Dela den här artikeln